Acta Historica

Acta Historica is hét nieuwe platform voor beginnende historici. Ons doel is om beginnende historici een laagdrempelige mogelijkheid te bieden stukken gepubliceerd te krijgen die anders slechts door enkelen gelezen zouden worden.

Het digitale tijdschrift biedt studenten de kans om ervaring op te doen met het schrijven in artikelvorm en tegelijkertijd een echte wetenschappelijke publicatie in de wacht te slepen. Aangevuld met een verscheidenheid aan recensies wordt zo een scala aan stukken gecreëerd die kunnen dienen als hulpmiddel bij, inspiratie voor en/of startpunt van nieuw onderzoek.

Wat de toegankelijkheid van de artikelen en recensies betreft hebben wij gekozen voor een open access journal. Dit houdt in dat alle gepubliceerde artikelen en recensies vrij toegankelijk zijn voor eenieder die geïnteresseerd is. Door de inhoud kosteloos voor iedereen beschikbaar te stellen hopen wij eraan bij te dragen dat het wetenschappelijk debat breder en op basis van meer gegevens gevoerd kan worden.